شاید شما نیز از شنیدن نام سبک دکوراسیون صنعتی تعجب کنید و برایتان جای سوال باشد که منظور از این سبک چیست؟ ما در این مطلب از وبلاگ چی بچین به طور مفصل در مورد سبک طراحی صنعتی صحبت کردهایم و ویژگیهایی این سبک را به همراه نمونهای برایتان آماده نمودهایم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
سبک دکوراسیون صنعتی چیست؟
هر آن چیزی را که راجع به سبکهای مرتب و باقاعده میدانید، از ذهنتان خارج کنید. سبک طراحی داخلی صنعتی با هیچ یک از سبکهای دیگر قابلمقایسه نیست؛ زیرا زیبایی را در نامرتبی میبیند! در واقع این سبک نامرتبی را به طریقی آرامشبخش میداند. ازاینرو، هیچ تلاشی برای پنهان کردن دکورهای بیهوده مثل لولهکشیها، تیر و ستونها، آجرها، کفهای بتنی یا چوبی و سقفهای ناهموار نمیکند؛ چهبسا آنها را برجستهتر کرده و در معرض دید نیز قرار میدهد.
هیچچیز نرم و صمیمی در طراحی صنعتی وجود ندارد؛ اما درعینحال دارای چندین شخصیت است. دکوراسیون سبک صنعتی شامل جزئیات معماری مانند آجر، فلزات، چوب و همچنین مواد بازیابی شده است. معمولاً مصالحی که در این نوع سبک استفاده میشود، مستحکم و مقاوم هستند.
مبلمان مناسب این سبک مبلمانی ساده با طراحی مدرن است. البته اگر این مبلمان از چرم یا تلفیق چوب و فلز ساخته شده باشند، هارمونی جذابتری را در ساختمان متروکه بازسازی شده ایجاد میکنند. هرچند میتوانید از مبلمان سنتی و قدیمی هم برای این فضا استفاده کنید؛ ولی بدون شک مبلمان سلطنتی و مجلل هیچ جایی در این سبک ندارند. سعی کنید مبلمان را در نهایت سادگی انتخاب کنید.
خوشبختانه در فروشگاه آنلاین چی بچین انواع مبلمان ساده با طراحی مدرن موجود است که به راحتی میتوانید طراحی موردنظر خود را بیابید. همچنین این امکان فراهم شده است که مبلمان مدنظرتان را سفارش دهید.
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
تاریخچه مختصری از سبک طراحی صنعتی
سبک دکوراسیون صنعتی از کارخانههای تأسیس شده در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم الهام میگیرد. ساختمان این کارخانهها متشکل از آجر، بتن، آهن و فولاد بودند و به همین سبب استحکام بسیار بالایی داشتند؛ اما رفتهرفته با پیشرفت تکنولوژی و بزرگشدن کارخانهها این ساختمانها متروکه و بلااستفاده باقی ماندند.
با گذشت زمان و تغییر مکانهای کار، فضای این کارخانههای مستحکم به هدف جدیدی نیاز داشتند. اینجا بود که طراحان داخلی سبک طراحی صنعتی را به وجود آورده و ساختمانهای متروکه را به فضاهای زیبایی برای زندگی تبدیل کردند.
بیشتر بخوانید: تعریف دکوراسیون داخلی مدرن: طراحی مدرن چه ویژگیهایی دارد؟
ویژگیهای سبک طراحی صنعتی
یک سری ویژگیهای خیلی خاصی در سبک طراحی صنعتی وجود دارد که با رعایت آنها میتوانید دکوراسیونی جذاب و صنعتی در فضای موردنظرتان به وجود آورید. در زیر این ویژگیها را معرفی کردهایم:
استفاده از مواد سخت و طبیعی
در سبک صنعتی از بهکارگیری پارچههای مخملی خودداری کنید. در عوض، مواد طبیعی و سختی مثل چوب، آلومینیوم، آهن، فلز، فولاد، قلع، سنگ، مس و چرم استفاده کنید و جان تازهای به آنها ببخشید.
این مواد کاملاً با سبک صنعتی مطابقت دارند؛ بنابراین، مبلمانی که در این سبک به کار میگیرید، بهتر است از جنسهای ذکر شده در بالا باشند. در عتیقهفروشیها میتوانید چنین مبلمانی را پیدا کنید.
رنگهای خنثی
وقتی نوبت به طراحی یک اتاق نشیمن به سبک صنعتی میرسد، توصیه میکنیم از پالتهای رنگی خنثی که از خاکستری، قهوهای، سیاه و سفید تشکیلشدهاند، استفاده کنید. یعنی دقیقا همان رنگهای مصالح ساختمانی! برخی لایهها را میتوانید با رنگهای تیرهتر مثل مشکی هم پوشش دهید.
اگر احساس میکنید که فضایتان با این رنگها بیش از حد بیروح به نظر میرسد، رنگهایی مثل آجری را میتوانید به این پالت رنگی اضافه نمایید. فقط توجه داشته باشید که بهتر است یک رنگ اصلی در نظر بگیرید و سایر رنگها را بهعنوان مکمل به آن اضافه کنید. به یاد داشته باشید که رنگهای خنثی برای فضاهای کوچک عالی هستند. زیرا رنگهای خنثی و روشن با بازتاب نور، روشنایی بیشتری را در اتاقها به وجود میآورند. پس اگر خانه کوچکی دارید، از کمترین رنگهای تیره در آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: روانشناسی رنگها در طراحی داخلی: با تاثیر روانی رنگها در دکوراسیون داخلی آشنا شوید.
خطوط صاف یا منحنی
اشکال مورد استفاده در سبک دکوراسیون صنعتی عمدتا از خطوط مربع و اشکال بلوکی تشکیل شدهاند تا انسجام خوبی را به نمای کلی محیطتان ببخشند؛ اما این به این معنی نیست که نمیتوانید از خطوط منحنی و اشکال انتزاعی در دکوراسیون سبک صنعتی استفاده کنید. ترجیح سبک صنعتی خطوط صاف و تمیز است ولی در موارد خاصی میتوانید خطوط منحنی را به کار ببرید.
ادغام المانهای قدیم و جدید
طراحی صنعتی دو سبک مدرنیته و سنتی را با هم ترکیب میکند و در طراحی داخلی هم باید این اصل رعایت شود. برای مثال میتوان فضاهای باز و مفهومی با پالت رنگی خنثی و دکوراسیون ساده و کارآمد را در کنار پنجرههای فولادی بزرگ به کار برد. شاید ابتدا این موضوع عجیب به نظر برسد اما با بهکارگیری آن خواهید دید که چقدر طراحی شیک و جالبی را در معرض دید قرار میدهید.
به یاد داشته باشید که همانند خانهها و کارخانههای قدیمی تلاشی برای پنهان کردن لولهها و آجرها نکنید. حس زندگی را با این المانهای بهظاهر بیهوده اما کاربردی در فضای موردنظرتان به وجود آورید.
مبلمان ساده و دستدوم!
شاید تعجب کنید اما باید بگوییم که ایدهآلترین مبلمان برای سبک طراحی صنعتی مبلمان دستدوم با طراحی مدرن است. شاید شما مبلمان رنگ و رو رفته و آسیبدیده را بیمصرف تصور کنید؛ اما همین مبلمان دقیقاً مناسب چنین فضاهایی هستند.
پالت رنگی مبلمان بهتر است گرمتر از فضا باشند. برای مثال، کاناپههای چرمی قهوهای رنگ و مبلمان چوبی یا آهنی همیشه میتوانند گزینههای مناسبی برای این سبک باشند.
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
در بحث روشنایی بهتر است چراغهای عتیقه را در اولویت قرار دهید. همچنین لامپهایی که با سیم یا لوله به هم متصل شده و به دیوار یا سقف نصب میشوند، میتوانند برای سبک صنعتی مناسب باشند.
بافت خشن
در بالا هم گفتیم که چوب، فلز، بتن و آجر از مواد اصلی سبک دکوراسیون صنعتی است. این مواد باعث میشوند تا فضایی خشن و سرسخت در خانه یا هر محل دیگری به وجود آید. اگر با این بافت خشن موافق هستید، بدون اضافه کردن هیچ المان نرم دیگری میتوانید این بافت خشن را حفظ کنید. در غیر این صورت، استفاده از فرشهای قدیمی و گلیمها میتوانند کمی نرمی و صمیمیت به فضا بخشیده و احساس سردی را از بین ببرند.
فضاهای بدون دیوار
ازآنجاییکه کارخانهها معمولا یک فضای یکپارچه بدون دیوار بین اتاقهای مختلف بودند، در سبک طراحی صنعتی نیز این اصل حفظ شده است. بهعبارتدیگر، فضاهای نشیمن در یک اتاق بزرگ قرار میگیرند و از المانهای مختلف مثل مبل، کمد یا جداکننده برای تقسیم این فضاها استفاده میشود.
البته هر المان دیگری میتواند جایگزین این موارد برای جداسازی فضاها باشد. با این کار فضاها از آنچه که واقعاً هستند، بزرگتر به نظر میرسند و مفهوم فضای باز را نشان میدهند؛ بنابراین، اگر میخواهید فضای کوچک خود را با سبک طراحی صنعتی دکوراسیون کنید، دیوارهای موجود را از میان برداشته و با المانهای ساده دیگر فضاها را از هم جدا کنید.
مناسب زندگی شهری و روستایی
طراحی صنعتی به معنای واقعی کلمه برای محیطهای شهری ساخته شدهاند؛ اما این بدان معنی نیست که در حومه شهر یا خارج از کشور نمیتوان از این سبک طراحی استفاده کرد. هر جایی از کره زمین که باشید، میتوانید این سبک را در فضای موردنظرتان پیاده کرده و دکوراسیون خاص و منحصربهفرد داشته باشید.
نور طبیعی
هیچچیز جای نور طبیعی را نمیگیرد. در طراحی صنعتی سعی کنید بیشترین استفاده را از نور طبیعی ببرید. در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم که پنجرههای فولادی با شیشههای بزرگ جزو اساسیترین ویژگیهای سبک طراحی صنعتی است. به کمک این مدل پنجرهها هم خانه خود را به سبک صنعتی دکوراسیون کنید و هم نور طبیعی را در آغوش بکشید.
پس از تعبیه پنجرههای فولادی بزرگ، میتوانید از لامپهای تکی برای افزایش روشنایی بهره ببرید. فکر لوسترهای مجلل را از فکرتان بیرون کنید. لامپهای تکی یا گروهی که از سقف آویزان هستند یا به دیوار نصب شدهاند، بهترین نوع روشنایی مصنوعی در طراحی صنعتی هستند.
ایدههای متنوع برای طراحی سبک صنعتی
حالا که با سبک طراحی صنعتی و ویژگیهای آن آشنا شدید، لازم است تا چند مدل طراحی دکوراسیون به این سبک را هم به شما نشان دهیم تا بتوانید ایده بگیرید و خانهای مطابق با سلیقه و خواست خود طراحی کنید. در زیر ۴ ایده طراحی به سبک صنعتی را به شما ارائه دادهایم:
این تصویر، خانهای با سبک دکوراسیون صنعتی را به نمایش گذاشته است. همانطور که مشاهده میکنید، تمامی ویژگیهایی که در بالا مطرح شد همگی در این تصویر به چشم میخورند. چوب و فلز از متریالهای غالب در این خانه است. روشنایی نیز از پنجرههای فولادی بزرگ تامین شده و به کمک چراغهای آویز نور بهتری به اتاق اضافه شده است. اغلب از رنگهای خنثی استفاده شده اما در قسمتهایی از خانه مثل دیوار آجری رنگهای گرمتر مثل قهوهای و آجری هم به چشم میخورد.
مبلمان در نهایت سادگی تهیه شده و سبک مدرنی دارند؛ اما در کنار آن یک صندوقچه قدیمی قرار گرفته تا ادغام مدرنیته و سنتی را به نمایش گذارد.
مفهوم فضای باز در این دکوراسیون کاملاً نمایش داده شده است. هیچ دیواری بین فضاهای مختلف به چشم نمیخورد؛ بلکه با مبلمان و ستون سعی در جداسازی فضاها کردهاند.
به سقف بتنی، لولههای موجود روی آن و چراغهای آویز توجه کنید. با اینکه بسیاری از افراد این موارد را ناخوشایند میدانند؛ اما در این مدل از همین موارد استفاده شده تا سبک خاص و زیبایی در فضا ایجاد شود. مبلمان هم همگی سبک مدرنی دارند و در ترکیب با چوب هارمونی جذابی خلق کردهاند. دیوار آجری با پنجرههای بزرگ نیز توانسته این فضا را بیشتر به سبک صنعتی نزدیکتر کند.
این دکوارسیون هم یکی از جالبترین مدلهای سبک طراحی صنعتی است. دیوارهای رنگ و رو رفته جلوه بسیار ویژهای به خانه بخشیده است. پنجرههای سرتاسری و المانهای چوبی و فلزی توانستهاند یک فضای کاملاً صنعتی به وجود آورند. اغلب ویژگیهایی که در بالا ذکر شدند در این مدل دکوراسیون وجود دارند. رنگبندیها خنثی بوده و مبلمان هم در نهایت سادگی انتخاب شدهاند. در این مدل اتاقها به کمک ستون از هم جدا شدهاند و بر روی ستونها هم المانهای روشنایی به چشم میخورد.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم تا ریز و درشت سبک دکوراسیون صنعتی را برای شما توضیح داده و ویژگیهای این سبک را ارائه دهیم. سبک صنعتی جزو سبکهای بسیار خاص و ویژه است که هیچ شباهتی به سبکهای دیگر ندارد. طراحی صنعتی دو سبک مدرن و قدیمی را ادغام کرده و با الهام از کارخانههای قدیمی و متروکه سبک منحصربهفردی را به وجود آورده است.
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
استودیو پارچوب
شما هم میتوانید با توجه به ویژگیهایی که مطرح شد، خانه دوستداشتنیتان را با این سبک دکوراسیون کنید. اگر قصد خرید مبلمان برای سبک دکورسیون صنعتی را دارید، پیشنهاد میکنم حتما سری به فروشگاه آنلاین چی بچین بزنید. حالا شما برای ما بنویسید که نظرتان راجع به سبک طراحی صنعتی چیست؟ به نظر شما این سبک مناسب چه فضاهایی است؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.